РК Ваљево – ТРАДИЦИОНАЛНО ГОДИШЊЕ ОКУПЉАЊЕ РОТАРИЈАНАЦА У БРАНКОВИНИ

ТРАДИЦИОНАЛНО ГОДИШЊЕ ОКУПЉАЊЕ РОТАРИЈАНАЦА У БРАНКОВИНИ

– с а о п ш т е њ е –

Скоро стотину ротаријанаца из 12 ротари клубова Србије са својим гостима окупили су се у недељу 18. јуна у Бранковини на традиционалном састанку поводом примопредаје дужности председника и секретара ротари клубова пред истек старе (30. јун) и почетак нове ротаријанске године (1. јул).

Скупу који већ скоро две деценије организује Ротари клуб Ваљево, уз домаћине, присуствовали су представници ротари клубова Шабац, Рума, Чачак, Лозница, Београд Сингидунум, Београд Сава, Београд Метрополитен, Врање, Константин Велики (Ниш), Ротари Е-клуба и Ротаракт клуба Ваљево. Скупу је присуствовао и Бранислав Ранђеловић, долазећи гувернер Дистрикта 2483 који окупља преко 60 клубова из Србије и Црне Горе.

Дужност председника Ротари клуба Ваљево од досадашњег првог човека ове организације Александра Урошевића преузео је Душан Станић, ваљевски адвокат, који ће ту функцију обављати до краја јуна 2018.

У духу једног од својих важних принципа да служе локалној заједници, ваљевски ротаријанци већ неколико година на скуповима у Бранковини награђују најбоље ученике по једне овдашње средње школе. Овај пут новчане награде припале су ђацима Средње музичке школе „Живорад Грбић“ Јелисавети Савић, ученици првог разреда (инструмент виола) и Софији Живић ученици другог разреда (инструмент виолина).

Уручене су и захвалнице привредним колективима за помоћ у реализацији ротаријанског пројекта „Роботом до знања и вештина“ којим су за четири ваљевске и три шабачке школе обезбеђени роботски лего комплети са припадајућом опремом, погодни за реализацију практичне наставе и експеримената из више школских предмета.

Значке „Пол Харис“ за изузетан допринос међународној Ротари фондацији ове године добили су ваљевски ротаријанци Александар Урошевић и Давид Максимовић и та признања им је на скупу у Бранковини уручио долазећи гувернер Бранимир Ранђеловић.

РОТАРИ КЛУБ ВАЉЕВО