Izveštaj – Dobrovoljni davaoci krvi

PREDSEDNICIMA I SEKRETARIMA U DISTRIKTU 2483

Poštovani prijatelji u rotariju,

sa velikim zadovoljstvom želimo da Vas obavestimo da je i ove godine, peti put po redu, organizovano davanje krvi u kafani „Kod Neše“ na Belim Vodama u Beogradu.

Kultna kafana poznata po izuzetnoj hrani i specijalitetima kao i velikom broju poznatih gostiju postala je mesto koje obara sve rekorde u davanju krvi.

Naime, kada su naši prijatelji prvi put organizovali ovu akciju 2008.godine bilo je 68 davalaca, 2009.godine-186 (prikupljeno 62 litra krvi), 2010.godine-240 (84 litra krvi), 2011.godine-304 (107 litara krvi), a ove godine bilo je čak 317 (prikupljeno blizu 140 litara krvi).

Posle davanja krvi po tradiciji je obavezno druženje, uz specijalitete hrane (srneći gulaš,svadbarski kupus i vo na ražnju) i bezalkoholna pića koji su toga dana besplatni za sve davaoce krvi i posetioce.

I mi kao rotarijanci pomažemo ovu akciju bilo kroz lično davanje krvi, bilo kroz sponzorisanje dela troškova ili obezbeđenja marketinškog materijala.

Ovu akciju svake godine jako dobro obeleže i mediji, a poseban pečat daje naš poznati glumac Petar Božović kao promoter akcije.

Dostavljajući Vam ovu informaciju molim Vas da svako u svom klubu sagleda da li ima mogućnosti da u svom gradu napravi sličnu akciju i o tome nas obavesti.

Za nju Vam treba malo dobre volje i vremena,dobra i poznata kafana u Vašem gradu,rotarijanci – pre svega davaoci krvi kao organizatori i Crveni krst iz Vašeg grada.

Molim Vas da kontaktirate Vladimira Matića – predsednika Komiteta za služenje našeg Distrikta za sva pitanja i sugestije na telefon: 063/236-929 ili na e-mail: rodafm@yahoo.com.

Rotarijanski pozdrav,
Prilog: Fotografije

Vladimir Matić
Predsednik Komiteta za služenje
Distrikta 2483-Srbija i Crna Gora
Nikola Obradović
Distrikt Guverner 2012/13
Distrikta 2483-Srbija i Crna Gora