ROTARI KLUB BEOGRAD-ČUKARICA – PROJEKAT „100 ZA 100“-100 PROJEKATA ZA 100 ŠKOLA Ministar Šarčević uručio kompjutere za prvu školu u projektu “100 za 100”

IZVEŠTAJ

PROJEKAT „100 ZA 100“-100 PROJEKATA ZA 100 ŠKOLA

Ministar Šarčević uručio kompjutere za prvu školu u projektu “100 za 100”

 

Shodno dogovoru da 100 godina Rotari Fondacije obeležimo sa 100 projekata za škole u Srbiji i Crnoj Gori, a na osnovu sprovedenih pripremnih radnji i dogovora sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, započeli smo realizaciju projekta tako što smo dana 20. juna 2017. godine isporučili prve kompjutere za informatički kabinet (16 laptopova-vrednost donacije 2.000 eura)  Osnovne škole „Petar Kočić“ u Zemunu.

Opremu su obezbedili naši prijatelji-donatori kompanija „KPMG“ iz Beograda i udruženje „Dostignuća mladih u Srbiji “ u saradnji sa Rotari klubom Beograd Metropolitan.

Prisutnima se obratio Mladen Šarčević, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koji se zahvalio na aktivnostima rotarijanaca da obezbede opremu za informatičke kabinete za škole u mnogim gradovima Srbije. Istakao je da je i Ministarstvo obezbedilo znatna sredstva za nabavku kompjutera ali da je izuzetno značajna pomoć kompanija i nevladinih organizacija kako bi se opremile sve škole u Srbiji.

Vladimir Matić, Guverner Distrikta 2483 za 2018/19 godinu, zahvalio se Ministru Šarčeviću na podršci za projekat „100 za 100“ i potpisanom Memorandumu o saradnji sa Ministarstvom. Posebno se zahvalio donatorima, kompaniji „KPMG“ i udruženju „Dostignuća mladih u Srbiji“ kao i Rotari klubu Beograd Metropolitan na prvoj od nekoliko donacija koje će uslediti i drugim školama do početka naredne školske godine.

Sa Ministrom Šarčevićem dogovoreno je da se svi zajedno okupimo na početku školske godine u školi kojoj će po dogovoru sa Ministarstvom isti donatori opremiti kompletan informatički kabinet i tako zajedno sa đacima i nastavnicima svečano obeležimo početak školske godine.

Izveštaj sačinio:

DGN Vladimir Matić

 

Beograd, 20.06.2017.godine