Najava za PETS

 

 

 

Dolazećim predsednicima/sekretarima RC
Tehničkim sekretarima RC
Dolazećim predsednicima/sekretarima Rotarakt klubova

 

Dragi prijatelji,
Bliži se početak nove rotarijanske godine – MAKING A DIFFERENCE godine!!! Svi mi zajedno moramo da se pripremimo za preuzimanje dužnosti, a samim tim i preuzimanje odgovornosti za vođenje kluba.

U prilogu je pozivnica za naš najvažniji prolećni seminar, a to je PETS/SETS (President Elect Training Seminar)/(Secretary Elect Training Seminar). To je obavezni seminar za sve dolazeće predsednike (Manuel of Procedure 2016 Art. 16.030.) kao i za sve dolazeće sekretare.

Seminar na kome ćemo se svi zajedno još bolje upoznati, umrežiti, odraditi jedan dobar dvodnevni team-building i naučiti puno toga novog o Rotaryju i vodjenju Rotary kluba. Ja cu podeliti sa vama ono što sam naučio u San Diegu i potrudiću se da svi spremni udjemo 01. jula u mandat.

U edukaciji će mi pomoći članovi Distritknog tima – Distriktni treneri, ADGovi, predsednici komiteta, ali i naša specijala gošća Rosangela Merlino iz Rotary International Regional Office Zurich, koja će nam održati i dva zanimljiva predavanja.

Svako od vas će na kraju seminara dobiti sertifikat o učecšću i završenom PETS/SETS seminaru.

Obzirom da je ovaj seminar obavezan, uobičajeno je da troškove seminara za predsednika i sekretara pokrivaju vaši klubovi. Molim da vas klubovi što pre prijave i da realizuju plaćanja, prema instrukcijama iz pozivnice (jedan deo kotizacije direktno ka hotelu, drugi deo kotizacije ili keš na licu mesta ili na poseban račun).

Pored naše gošće iz Zuricha, ovogodišnji PETS/SETS će još po nekim novinama biti poseban. Najpre, ovogodišnji poziv važi i za tehničke sekretare klubova, za “ljude iz senke”, koji su vrlo često desna ruka predsednika i rade skoro sve administrativne poslove u klubu. Pripremamo zaista zanimljive sesije na kojima oni mogu saznati puno o on-line alatkama za vodjenje Rotary klubova, kao i mnoge druge detalje vezane za administriranje klubova. Imaće šta da nauče.

O pokrivanju troškova (ili dela troškova) tehn.sekretarima odlučivae svaki klub ponaosob.

Takodje, ovogodišnji PETS/SETS nije obavezan, ali biće otvoren i za naše mlade – za dolazeća rukovodstva Rotarakt i Interakt klubova – nadamo se da će nam se pridružiti.

Naravno, poziv za PETS/SETS je uvek otvoren i za bilo kog zainteresovanog Rotarijanca iz naših klubova, a ko želi da se druži i da uči sa predsednicima i sekretarima. Dakle, svi su dobrodošli – samo svako treba da blagovremeno bude najavljen i da uplati kotizaciju.

Konačno, zaista smo se potrudili da izbor hotela i lokacije bude dobar, tako da ćemo imati priliku da učimo i da se družimo u izuzetno lepom ambijentu, da se svi učesnici prijatno osećaju, da se pored učenja i lepo provedemo i da nam ceo taj dogadjaj ostane u lepom sećanju. Hotel IZVOR je, nesumnjivo, trenutno najekskluzivniji hotel u našim krajevima, pruža zaista izuzetne mogućnosti za rad i uživanje.

U prilogu su i mape za dolazak do IZVORa.

Dobrodošli!

Bane Randjelović
District Governor 2017-18, District 2483 Montenegro&Serbia

Pozivnicu u PDF formatu možete preuzeti OVDE

Mapu do hotela Izvor možete preuzeti OVDE