Izveštaj o poseti članova ICC-a Srbija-Švajcarska-Nemačka, Beogradu i Srbiji

 

 

Izveštaj u DOC formatu možete preuzeti OVDE  

ICC SRBIJA-ŠVAJCARSKA-NEMAČKA
POSETA ROTARIJANACA IZ NEMAČKE I ŠVAJCARSKE SRBIJI
OD 21. DO 24.APRILA 2016.GODINE

Shodno dogovoru sa početka rotarijanske 2015/16 godine u Beogradu je dana 21.aprila 2016. godine u Hotelu „M“ održana generalna Skupština ICC-a Srbija-Švajcarska-Nemačka.
Na skupštini su prisustvovali članovi ICC-a i rotarijanci iz E-Kluba Berlin, RC Bern Christoffel, E-Kluba Cirih kao i predstavnici naših klubova RC Beograd, RC Beograd Metropolitan, RC Niš Konstantin Veliki, RC Pančevo Mihajlo Pupin, RC Pančevo, RC Beograd Dedinje, RC Niš, RC Beograd Skadarlija, gosti iz RC Malme Slottsstaden, RTC Beograd Čukarica kao i domaćina i organizatora skupa Rotari kluba Beograd Čukarica.
Predsednica ICC-a Daniela Česarov i NC ICC Vladimir Matić pozdravili su sve prisutne rotarijance i goste a posebno specijalnu gošću Princezu Jelisavetu Karađorđević. Danila Cesarov je podsetila na najvažnije projekta ICC-a kao što su stalna pomoć Dečijem selu u Sremskoj Kamenici (školovanje i zapoljavanje mladih, nabavka sportske opreme i dr.), pomoć stanovništvu u Obrenovcu, nabavka pametnih tabli za škole i igračaka za dečiji vrtić u Obrenovcu, sadnja cveća sa svim školama u Obrenovcu i dr.
DGN Branislav Ranđelović je pozdravio sve rotarijance i goste i zaželeo im puno uspeha u zajedničkim projektima i puno novih druženja. Nakon toga svi predstavnici klubova su govorili o radu i projektima svojih klubova a Daniel Ziska predsednik E-Kluba Berlin je održao prezentaciju o Global Grantu koji realizuje njegov klub. Domaćini skupa Ana Stefanović, predsednica RTC Beograd Čukarica i Vladimir Matić, čarter predsednik RC Beograd Čukarice su upoznali prisutne o najvažnijim aktivnostima i projektima svojih klubova. .
Na kraju radnog dela sastanka u redovno članstvo RC Beograd Čukarica primljena je Dragana Đorđević kojoj je rotarijansku značku uručio DGN Bane Ranđelović a past predsednik kluba Nenad Đurović uručio je stipendije našim stipendistima Vladi Jočiću, Jovani Šemić i Dijani Gligorijević. Za vreme večere prezentaciju svojih vina iz podruma “Malča” i “Status” održao je Bora Jović iz RC Niš Konstantin Veliki.
U drugom delu sastanka sa članovima ICC-a dogovoreno je niz zajedničkih aktivnosti kao što sledeći sastanak ICC-a u Bernu 19.avgusta 2016.godine, saradnja B klubova (Berlin, Bern, Beograd sa idejom da se uključe i rotari klubovi iz Budimpešte, Bukurešta, Bratislave,Banja Luke i dr.), međusobno učešće u Distriktnim i Global Grantovima, međusobne posete rotarijanaca, završetak projekta „Lakše do posla“ u 2016.godini i dr.
Za goste iz Nemačke i Švajcarske organizovane su i posete znamenitostima u Beogradu („Beli Dvor“, Kalemegdan, Knez Mihajlova, Skupštine Srbije i dr.), poseta Sremskim Karlovcima, Vinarije „Veritas“ i obilazak Novog Sada sa večerom na Petrovaradinskoj Tvrđavi. Posebno je bilo izvanredno druženje u etno restoranu „Stara Kafana“ sa preko 80 rotarijanaca iz 15 rotari klubova kada smo uručili 500 eura kao donaciju našem bratskom klubu RC Bijeljina za Global Grant koji realizuju.
Održana su i dva važna sastanka kod zamenika gradonačelnika Beograda Andreje Mladenovića oko započete saradnje Berna i Beograda uz uključivanje rotarijanaca kao i sa Martinom Knapom, direktorom Delegacije Nemačke privrede u Srbiji.
Nakon ručka u restoranu “Uzelac” na Hipodromu i održanog poslednjeg radnog sastanka u nedelju, 24.aprila 2016.godine ispratili smo goste na aerodrom.

Galerija fotografija:

Izveštaj sačinio:                                                   U Beogradu, 25.04.2016.
Vladimir Matić
NC ICC za Srbiju
Distrikt 2483